ME&MY

2009-12-18
12:37:44

Förväl!I kväll åker vi ner till Gotland över jul och nyår. Det ska bli så underbart att träffa alla släktingar och bara få vara lediga tillsammans. Jag vet inte om jag bloggar något alls faktiskt, tänker inte ta med min dator men Mario har ju alltid sin jobbdator och jag har min mobil iof. Få ser hur stort suget blir. Hur som så visar det sig? Jag har städat och packat hela förmiddagen, det ska vara fint här när vi kommer hem igen, det är ett måste för mig innan vi reser någonstans, mycket viktigt. Lämnade små symboliska paket till dagispersonalen i morse, köpte jätte fina julkristaller att hänga i granen, hoppas de blir glada. Brorsan kommer hit och lämnar julklappar nu efter lunch, bad honom ta med våra till honom, frun och mamma & co, det kunde han inte eftersom han inte skulle ta bilen. Hahaha, vad tror han egentligen, att vi öst på med klappar till dem? Nix pix, vi ger enbart litet symboliskt till de vuxna och har avböjt att ta emot egna, det enda jag sagt att vi önskar oss om de tvunget vill köpa något är en get. Måste vuxna människor få julklappar? Tycker att man växt ifrån det där. Det är super kul att ge ungarna och visst är det väl roligt att få och ge, men isf något liiitet pytte med en tanke bakom…


Men av Mario vill jag ha som jag redan berättat, något romantiskt att öppna
på julaftonsmorgon framför brasan..

2009-12-17
22:42:44

JulavslutningVi var på julavslutning i kväll. Vi bor i en liten sektby ovanför Nacka Strand, ett bostadsrättsområde med ca 3000 boende, vi har en f-6 skola och kanske 4-5 förskolor. Det är bra mysigt faktiskt, det är inte så lätt att få en sådan småstadskänsla i storstan som vi faktiskt lyckats med. Avslutningen började med ljuståg. Olika klasser delade upp sig och samlades på alla gårdar som finns här, klockan 18 prick tågade alla ner mot skolan och det var så vackert att se alla komma gående i dessa ljuståg. Sen uppträdde 2: orna och 5: orna samt eldslukande inhyrda artister, tal från rektorn och mingel på skolgården med glögg och korvgrill. Jätte mysigt. Jag tog med kameran och skulle fota men efter ett klick så lyste det rött på displayen, kort saknas. Suck, såklart att jag glömde stoppa i minneskortet, händer bara mig!

2009-12-16
19:21:08

Förskoleprat

Tack för alla svar angående hjälmuten. Skönt att fler tänker som jag. Men jag tänkte på en annan grej som jag måste fråga fröknarna om. OM jag inte sagt ifrån på morgonen, hade de låtit Millie åka pulka utan hjälm utan att kolla med mig innan? Hm?

Min goaste vän, för tillfället bosatt i Australien, Tessie, arbetade en period på en förskola när Junie var bebis . Hon berättade allt för mig ”under cover” så att säga, hur fröknarna pratar, grejar, dömer, suckar osv. över jobbiga föräldrar. Kommer inte på något bra exempel nu men jag minns att hon ofta ojade sig och sa ”bli inte en sån där jooobbig förälder Johanna”.

Vad jag undrar är,( hur lite jag än bryr mig, för jag är som jag är, men ändå nyfiken) om jag är en såndär jobbig förälder? Jag frågar och intresserar mig mycket om vad som försiggår i holken på dagarna. Jag vill att vikarier tar i hand och presenterar sig, berättar vem som är sjuk och, ja lite om vem de är, de som ska omsorga mitt barn om dagarna. Jag vill veta om ev. omfördelningar eller nyanställningar i god tid, jag vill se deras skolplan och målsättning. Jag vill ha ett schema på verksamhet och kommande planering. Jag vill ha en kort (helst lång) avstämning om hur dagen förlöpt och hur mycket hon ätit, hur länge hon sovit om hon har bajsat och vad hon har lekt osv., varje dag vid hämtning och får jag inte det så ser jag till att få det helt enkelt, säger ifrån om något känns fel, går fram och "attackerar" blyga fröknar (som valt att arbeta med barn i skräck för socialt umgänge med vuxna)och presenterar mig själv och ställer frågor mm..


Så länge jag inte stjäl tid från barnen och verksamheten anser jag att det är min rättighet som förälder och det är väl inget konstigt med det egentligen. Bara så sällan jag hör andra föräldrar i hallen prata med pedagogerna, alltså praaata inte bara hej mors, fint goodbye. Men sen är jag ju tidig i mina hämtningar vilket gör att jag sällan träffar andra päron på sjöstjärnan och har egentligen ingen aning, blev bara nyfiken och eftersom jag nu märkte på er respons, att ni sitter inne med kunskap och erfarenhet i ämnet, ge mig lite av era förhållningssätt och förväntningar på en bra förskola..