ME&MY

2011-05-31
23:31:16

Vo kirurgi


Jag har börjat jobba. Det är helt fullsmockat av allt nytt i skallen på mig och jag ska ha varannan dag-och kvällspass denna vecka så jag kommer inte riktigt hinna landa här hemma och det ger obalans i mammahjärtat. Men familjen får stå ut och stötta mig nu för vad jag är stolt över mitt vik på sös! Jag kommer att lära mig så otroligt mycket i sommar, ja jag kommer att bli helt grym! Men jag förstår inte vart mitt latin försvann? I skolan kunde jag massor och nu kliar jag mig i huvudet för de mest simpla? Och jornal läsningen vi har är klurig och såklart jätte viktig att förstå sig på. Jag har skrivit långa rader med ord och förkortningar som jag försöker plugga in på bussen. Det härliga är att man vågar fråga om allt, alla är så snälla och behjälpliga och man behöver inte känna sig dum. Just nu är jag dock riktigt nervös för at fixa salarna själv som jag ska efter 2 veckors intro och går hela tiden och tänker "Klara jag detta, ska JAG göra det här och helvete vad har jag gett mig in på!?" Jag blir helt yr av vissa saker och ledsen för allas olika öden och åkommor osv. Det är väl så i början och  man måste komma in i sin yrkesroll, hitta en distans på någotvis och det kan jag sen förr, men det här är inte riktigt att likna med det jag gjort innan. Men jag är ju envis och skulle prompt ge mig på det som känns svårast, jajemen! Johanna i ett nötskal! Satt och lep av glädje och förfäran när jag signerat anställningsbeviset. Jag inser ju att jag redan lyckats med det jag ville, jag ville in på en avdelning, på ett större sjukhus. I äldreomsorgen eller som personlig assistent kunde jag lika väl skippat studierna för det skiljer så lite i lön ändå och här i Stockholm finns det alltid jobb. Men på sjukhus kliver du inte in utan utbildning och många söker. Men nu är jag där och jäklars vad bra det känns! Heja mig, jag fixar det här!

Men nu måste jag sova, ska upp 05:15 i morgon bitti, bläsch buh bajs,
men det är bara att vänja sig!    
2011-05-27
19:51:01

Receptet Stina!

Musslor med cirtongräs, vitlök och koriander

4 portioner
1 nät musslor i skal
1 msk olja
1 rödlök, skalad och finhackad
1 strå citrongräs, tunt skivad
2 stora vitlöksklyftor, hackade
1 dl torrt vitt vin
1,75 dl fiskbuljong
3 msk färsk koriander
Färskmalen svartpeppar

1 Tvätta musslorna noggrant i massor av kallt vatten.

2
Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs löken i 5 min, rör om hela tiden. Lägg i citrongräs och vitlök och fräs i ytterligare 3 min.

3
Lägg i musslorna, häll över vinet och buljongen och sätt på locket. Koka i 5 min eller tills musselskalen öppnat sig. Kasta bort de musslor vars skal inte har öppnat sig.

4
Häll upp musslorna i en skål och ös såsen från kastrullen över musslorna och strö koriander, salt och färskmalen svartpeppar över.

SMARR!
2011-05-27
19:22:22

Fillingar


Min laddare har kommit så nu är jag med dator igen! Tjohoo! Fredagen firas med 2 nät musslor och smarrigt vitt vin. Jag slängde mig på tangenterna undertiden Mario står i fillingar (alltid) och dansar till in the club med tjejerna i vardagsrummet. Han och min Sara är såna som kastar av sig brallorna så fort de kommer innanför dörren. Därför köpte jag en onepice till Sara i julas, hela den ideén med sparkdräkt för vuxna borde vara hennes egentligen! Mario använder inte sin alls vilket jag faktiskt är tacksam över utan han kör med sina kalsonger mest jämt, haha som om de var bättre liksom?! Jag bor i min onepice, men det vet ni redan och om ni undrar varför vi talar så varmt om den så är det för att M har deras Sverigechef Åsa som kund och hon förser oss med deras senaste plus att de är otroligt sköna på riktigt (Det har kommit sommarmodeller nu)! Men det var inte det jag skulle säga egentligen utan att jag skulle säga att det är fredag och fredagar gillar jag för då sitter vi tillsammans med tjejerna och ser talang, äter popcorn och låter de vara uppe längre. Fast det skippar vi idag och siktar på att ha kottarna sovandes kl halv åtta, Junie är hos sin pappa. Jag har längtat efter lite tid med Mario, bara vi två. Jag kan sakna honom så otroligt mycket fast vi ses varje dag. I vår vardag tar våra föräldraroller lätt över vår egen relation och vi går förbi varandra. Då måste vi "hämta hem" och då brukar vi ha såna här myskvällar för att prata i fatt och igenom det som händer i våra liv, planera de kommande veckorna och kolla att vi är på samma spår, ja ni fattar..

 

Puss på er och trevlig fredag!!