ME&MY

2009-02-25
17:27:46

Junie åker ankar!!!!!!!!!!


En mamma med känsla för snö..


Jag och lillebror Johan i Årebyn

Junie åker ankarlift och fixar den nästan röda backen ned till huvudliften eller vad jag ska kalla den, proppen är ett bra namn förresten,  en jäkla kö just där!. Jag är galet stolt över min stora flicka. Igår och idag åkte hon uppochned tills liftarna stängde, då såg vi henne från fönstret, lunkandes i pjäxorna med skidorna proffsigt ihopsatta upp för backen mot restaurangen där vi andra satt på afterski. Hon träffar nya kompisar hela tiden och är bundis med liftpersonalen. Jag är inte van att se henne brinna så för någon fysisk aktivitet, för här finns verkligen inget stopp, hon åker tills det stänger och har knappt tid för varken mat eller vila. Jag är inte heller van att se henne så självständig. Hon är helt själv i backen, alltså jag ser ju henne hemifrån men det vet hon knappt och vi har alla koll i smyg. Detta är en bra övning för både mamma (mest mamma tydligen för Junie vill vara i fred). Skidskolefröken Caroline har sagt åt mig att sluta hönsa och låta henne få ramla och ha sig, lära sig själv! så igår när hon ville ha min stav som stöd i guppen sa jag motvilligt nej, "NEJ? Varför då mamma??- Öööhh därför!!"


Jag fick, tro det om ni så vill, upp Mario på ett par skidor och skulle lära honom ploga eller göra glasstruten som Junie säger i skidskolan. Men vet ni vad, aset kunde ju åka, bromsade som om det vore skridskor han stod på och flinade kaxigt. Hur kan det vara möjligt? Men han ramlade faktiskt i knappliften på första och det var jätte kul!! Mindre kul var att han kort efteråt sa till mig med hög stämma framför alla föräldrar och barn i liftkön: "- Älskling vad du luktar Alkohol!" Snacka om att vilja flytta fokus!! JA! Jag kanske luktade liiite. Malibu i varm choklad är gott och behövligt efter en hård dag i backen .....


Idag har jag haft vilodag och vi hade familjemys. Åkte bergbanan upp på Fjällgården och åt lunch. Men jag är fortfarande arg på Mario. Han jobbar ju på semestern, hela hela tiden, och det orkar jag inte längre kommentera. Men så när vi sitter på restaurang med barnen uppe på fjället och ska ha trevligt så sitter han och tar kundsamtal och grejer med mobilen. Han förstör stämningen och tycker ni inte att han kunde stoppat undan skitmobilen 2 h då han ska vara med oss? Mario svarar alltid samma fraser "Det är mina kunder som betalar min lön" "en säljare är aldrig ledig" "Man måste alltid vara tillgänglig annars går dom till någon annan" , "Du vill väl till Thailand älskling?"...Nu blir det trubadur och pizza här på tegelrestaurangen, sen bastu och sällskapspel.

Förresten, kabinbanan fortfarande stängd, inge högfjäll... =(

2009-02-23
10:20:31

Tyngden på dalskidan älskling!!!


Lägenheten och barnbacken i bakgrunden

Resan upp gick jätte bra. Det tog ca 9 inkl stopp på vägen. Millie är feberfri med fortfarande jätte jätte snorig. Junie började sin skidskola idag och i skrivande stund ser jag henne från balkongen. Vi bor mitt i barnbacken. Toppnotch! =) Hoppas hon lär sig snabbt som bara den, för jag vill ha med henne i ankarliften upp på riktiga fjället. Där finns ett barnområde med roliga gupp och talande träd. Samt en kåta med öppen eld och så kan man pimpa hjälmen med coola tuppkammar mm. Men en dag i taget. Det stora projektet blir ju att få Mario på ett par skidor. Jag har en plan på att ta med honom till nybörjarbacken i morgon. När jag presenterade förslaget förklarade M efter en stunds tystnad att han nog tyvärr fortfarande är fööör fööörkyld. Men jag har inte gett upp och håll tummarna för att min plan för morgondagen går i lås. Jag åkte blades igår, här i Tegelfjäll och i Duved. Mina ben var som gummi sista åken. Jag är ju inte riktigt i form, otränad som få men jäklar så roligt det är, jag glömmer bort att känna efter och när jag pausar så skakar benen av sig själva!! Kom fram till att det var 4 år sedan sist. På kvällarna äter vi gott, smuttar vin och jäger och bastar. Barnen somnar gott av den friska fjällluften och jag med för den delen, somnade 9 igår kväll. När Junie är klar i skolan ska vi ta en sväng ner på Åre by, kolla runt lite och mysa. Sen i eftermiddag ska jag lära plastlillebror Johan att åka blades och fortsätta öva med Junie här i backen utanför. Millie förresten, grät i pulkan, inge kul alls, kanske pappas känsla för snö smittat av sig? Skickar dem till Holydayclub för lite bad när förkylningen gett sig.. Åh vad härligt det var att komma upp på fjället, ser så mycket framemot att dra vidare upp på Högfjällsområdet men det får bli en klarare dag, det har varit lite snöigt och dimmigt uppåt nu dessa dagar. När solen kommer, för det SKA den, då åker jag upp!! Jag har aldrig varit så högt, Sälen som mest..

2009-02-20
19:57:48

När vi får välja


Mamma Johanna - älskar!!


Junie & Johanna, alltiiid!


Junie- Diggar Daddy Boastin "han som är med som kommer i från
ett annat land, han är skit bra!"
 

Millie -
bra budskap och nostalgi för mamma