ME&MY

2011-05-15
22:01:36

Det finns inte i min värld!

Igår var vi på middag hos goda vänner och en av dem använde ”N” ordet! Jag blev så chockad och kunde absolut inte knipa utan började direkt ifrågasätta hur man bara kan yttra ett sådant ord 2011 och framför mina barn dessutom och vad är det frågan om och nej jag är fortfarande riktigt upprörd! Fick säga något i stil med att ”du är vuxen och får väl använda vilka ord du vill men jag ber dig att inte göra det i min närhet och snälla rara, inte inför mina barn, snälla. Tack! De andra gästerna vid bordet (som jag inte träffat förut) fick nog istället en chock över mitt beteende eller jag tolkar det så iaf eftersom alla satt helt tysta och bara glodde på mig som om jag vore en idiot!? Jag är ingen idiot! Jag kunde inte låta det passera eftersom jag blir illa berörd ända in i själen! Jag förstår bara inte hur det kunde ske mitt bland mina fina? I min trygga svär, ingen jag umgås med kan av förklarliga skäl vara rasister och jag tror inte personen ifråga är det heller, den som sa det. Men det ordet använder man bara inte, oavsett vad anledningen nu må vara? Det gör mig så ledsen! Och jag undrar om folk använder det bakom våra ryggar? Är det vanligt att man har en sån jargong men skärper sig när familjen ”halvblatte” kommer på besök? Usch fy blääääääää! Mario och mina barn är de finaste jag har och jag kan inte förlika mig med tanken att vissa människor inte accepterar dem som de är utan dömmer dem pga deras ursprung. Ledsen blir jag! Ledsen, förbannad och jävligt ARG!  


De använde även ordet bög. Jag lär mina barn homosexuell eller gay och Junie reagerar starkt på hur vuxna får häva ur sig, tack och lov så var hon inte med i lördags och skönt var det för då får man prata mer fritt i övrigt, för det där kan vara riktigt klurigt med de äldre barnen. Men allt om det tar vi i ett annat inlägg…

Kommentarer:
2011-05-15 @ 22:26:09
#1: maja

Men va?! Helt otroligt!! Visar bara hur inskränkta och insnöade folk är och som inte vågar stå för det mer än i slutna sällskap. Fy! Och jag känner några här som retat gallfeber på mig mer än en gång med både det ena och det andra. Betackar mig för umgänge med dem.

2011-05-17 @ 22:47:25
#2: ullrika

Men oj. Jag sitter här och blir helt upprörd och förbannad och jag var inte ens med eller vet hur sjargongen var. Men fy. BRA gjort Johanna! Man SKA säga ifrån.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: