19:51:01
Receptet Stina!
Musslor med cirtongräs, vitlök och koriander
4 portioner
1 nät musslor i skal
1 msk olja
1 rödlök, skalad och finhackad
1 strå citrongräs, tunt skivad
2 stora vitlöksklyftor, hackade
1 dl torrt vitt vin
1,75 dl fiskbuljong
3 msk färsk koriander
Färskmalen svartpeppar
1 Tvätta musslorna noggrant i massor av kallt vatten.
2 Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs löken i 5 min, rör om hela tiden. Lägg i citrongräs och vitlök och fräs i ytterligare 3 min.
3 Lägg i musslorna, häll över vinet och buljongen och sätt på locket. Koka i 5 min eller tills musselskalen öppnat sig. Kasta bort de musslor vars skal inte har öppnat sig.
4 Häll upp musslorna i en skål och ös såsen från kastrullen över musslorna och strö koriander, salt och färskmalen svartpeppar över.
SMARR!
4 portioner
1 nät musslor i skal
1 msk olja
1 rödlök, skalad och finhackad
1 strå citrongräs, tunt skivad
2 stora vitlöksklyftor, hackade
1 dl torrt vitt vin
1,75 dl fiskbuljong
3 msk färsk koriander
Färskmalen svartpeppar
1 Tvätta musslorna noggrant i massor av kallt vatten.
2 Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs löken i 5 min, rör om hela tiden. Lägg i citrongräs och vitlök och fräs i ytterligare 3 min.
3 Lägg i musslorna, häll över vinet och buljongen och sätt på locket. Koka i 5 min eller tills musselskalen öppnat sig. Kasta bort de musslor vars skal inte har öppnat sig.
4 Häll upp musslorna i en skål och ös såsen från kastrullen över musslorna och strö koriander, salt och färskmalen svartpeppar över.
SMARR!
Låter riktigt gott !! :))