ME&MY

2011-05-27
19:51:01

Receptet Stina!

Musslor med cirtongräs, vitlök och koriander

4 portioner
1 nät musslor i skal
1 msk olja
1 rödlök, skalad och finhackad
1 strå citrongräs, tunt skivad
2 stora vitlöksklyftor, hackade
1 dl torrt vitt vin
1,75 dl fiskbuljong
3 msk färsk koriander
Färskmalen svartpeppar

1 Tvätta musslorna noggrant i massor av kallt vatten.

2
Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs löken i 5 min, rör om hela tiden. Lägg i citrongräs och vitlök och fräs i ytterligare 3 min.

3
Lägg i musslorna, häll över vinet och buljongen och sätt på locket. Koka i 5 min eller tills musselskalen öppnat sig. Kasta bort de musslor vars skal inte har öppnat sig.

4
Häll upp musslorna i en skål och ös såsen från kastrullen över musslorna och strö koriander, salt och färskmalen svartpeppar över.

SMARR!
Kommentar:
2011-05-31 @ 23:26:30
#1: Mickis R

Låter riktigt gott !! :))

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: